مرجع قالب های کودک و نوجوان

www.niniskin.com

لوگو اسپانسر



کرونا دلتا در کودکان چگونه است؟‎

متاسفانه مدت زیادی است که ویروس کرونا یا کوید-19 وارد کشورمان و تمام جهان شده است. این ویروش دائماً در حال تغییر و تحول است و هر روز به گونه ای ظهور می کند. شکل و شمایل جدید کرونا، کرونای دلتا است که سرعت انتشار و واگیر بالایی دارد و متاسفانه کودکان را هم درگیر می کند. امروز می خواهیم به بررسی کرونای دلتا در کودکان بپردازیم تا خدایی نکرده در صورت مشاهده علائم این بیماری بتوانیم هر چه سریعتر راهکارهای درمانی را در پیش بگیریم.

اما قبل از بررسی کرونای دلتای کودکان لازم می دانیم این نکته را یادآوری کنیم که در حال حاضر منزل و خانه ما امن ترین محل برای ما و کودکانمان است بنابراین جزء در شرایط لزوم از خانه خارج نشوید و هنگام خروج در خانه و در محل های عمومی نکات بهداشتی و فاصله اجتماعی را رعایت نمایید و حتماً از ماسک استفاده کنید.

کرونای دلتای کودکان از زبان درکتر کریمی

دکتر عبدالله کریمی درباره وضعیت ابتلای کودکان به کرونای دلتا یا همان واریانت هندی ویروس کرونا، گفت: کرونای دلتا نسبت به ویروس اصلی و همچنین ویروس آلفا (واریانت انگلیسی ویروس کرونا) چند ویژگی دارد؛ یکی از ویژگی‌هایش این است که سرعت انتقال آن بسیار بیشتر بوده و قدرت سرایتش ۶۰ درصد نسبت به ویروس آلفا بالاتر است.
وی افزود: در عین حال باید توجه کرد که در واریانت انگلیسی کرونا یا ویروس آلفا، یک تن می‌توانست بین دو تا چهار تن را مبتلا کند، اما در ویروس دلتا یک نفر مبتلا می‌تواند هشت تن دیگر را هم مبتلا کند.
کریمی با بیان اینکه کودکان نیز می‌توانند با ویروس دلتا درگیر شوند و ابتلا به این ویروس در کودکان هم ممکن است که اتفاق افتد، گفت: کودکان بیشتر ممکن است به ویروس کرونای دلتا مبتلا شوند و به تبع آن در زنجیره انتقال هم قرار گرفته و به راحتی می‌توانند بیماری را به دیگران هم منتقل کنند؛ بنابراین هم سرعت انتقال ویروس کرونا، هم شدت آن و هم تعداد افرادی که درگیر می‌کند، در گونه دلتا بیشتر است.

علائم کرونای دلتا در کودکان

وی با بیان اینکه در ویروس دلتا دو یا بیشتر جهش اتفاق افتاده است، درباره علائم کرونای دلتا در کودکان اظهار کرد: به طور کلی علائم ویروس کرونا شبیه به هم است، اما علائمی مانند حالت سرماخوردگی، گلودرد، اسهال، استفراغ، بدن درد و سردرد ممکن است در کودکان مبتلا به کرونای دلتا دیده شود. البته سرفه کمتر دیده شده است. با این حال اگر علائم شدت پیدا کند، می‌تواند ارگان‌های دیگر را هم درگیر کند و حتی مسائل ریوی ایجاد کند و عوارض التهابی را بروز دهد.

میزان مرگ و میر کرونا در کودکان کم است، اما…

کریمی با بیان اینکه کرونا می‌تواند در کودکان هم منجر به بیماری شدید و حتی مرگ و میر شود، گفت: در یکسال و نیم گذشته از زمان آغاز پاندمی کرونا ۷۷ مرگ در کودکان ناشی از کرونا در بیمارستان مفید داشتیم که البته ۹۲ درصد آن‌ها یک بیماری زمینه‌ای داشتند، اما هشت درصدشان بیماری زمینه‌ای نداشته‌اند.
وی تاکید کرد: البته باید توجه کرد که میزان مرگ و میر کرونا در کودکان کم است، اما مساله مهم این است که کودکان در زنجیره انتقال قرار می‌گیرند. در حال حاضر اگر وضعیت را نسبت به مشابه سال ۱۳۹۹ در نظر بگیرید، اکنون بیمارستان‌های اطفال ما تعداد موارد بستری بیشتر شده است؛ بنابراین در حال حاضر بخش‌های اطفال‌مان پر است و کمبود بخش هم داریم. در حالی که در سال قبل چنین موضوعی درباره بیمارستان‌های کودکان مطرح نمی‌کردیم.

واکسیناسیون را سرعت ببخشید

کریمی در پایان تأکید کرد: ما از مسئولان می‌خواهیم که هر چه زودتر واکسن آورده و واکسیناسیون را سرعت بخشند. مسئولان کشوری از وزارت بهداشت، دولت، مجلس و غیره، باید برای مردم ارزش قائل شده و واکسیناسیون را سرعت بخشند. در غیر این صورت این همه‌گیری تا مدت‌ها ادامه خواهد داشت.
او درباره وضعیت تزریق واکسن به کودکان در جهان نیز گفت: در حال حاضر، تزریق فایزر تا ۱۲ سال نیز رسیده است و به‌تدریج به سنین پایین‌تر هم می‌آورند، اما در سایر واکسن‌ها فعلا تزریق در سنین بالای ۱۸ سال است.

چند ساعاتی در بخش کرونایی بیمارستان

خانمی که فرزند ۲۲ ماهه خود را محکم در آغوش گرفته بود از اتاق پزشک که خارج شد، با صدای بلند به مادرش گفت محاله کرونا باشد آخر پسرم را جایی نبردم، رفت و آمد نداریم. مادر بزرگ کودک که از قبل می‌دانست برخی از کسانی که در اتاق انتظار ایستاده‌اند، منتظر پاسخی هستند، بدون مکث به اطرافیان پاسخ داد:‌ مشکوک به کروناست و باید بستری شود.

مادر جوان با عصبانیت گفت: پسرم بستری شود اگر کرونا نگرفته باشد با بستری در بخش کرونایی‌ها، به این ویروس مبتلا می‌شود. به رغم گفتن این جملات، باز راهی جز اطاعت دستور پزشک نداشت و راهی بخش بستری شد تا کودکش را به خاطر مشکوک بودن به کرونا بستری کند.

بخش اورژانس تخت خالی نداشت، یک سالن بزرگ با حدود ۳۷ یا ۳۸ تخت که از تخت ۳۰ به بعد کودکان مشکوک به کرونا در آنها بستری بودند. از گفته‌های پزشکان و پرستاران شنیده می‌شد که بخش‌های دیگر هم جا برای بستری کردن کودکان مبتلا به کرونا نداشتند اما نگاه ملتمسانه پدر و مادری که کودکی بی‌حال و بی‌جان را در آغوش داشتند و می خواستند هرچه زودتر کودکان بستری شود، خیلی نگران کننده بود.

پرستار به پزشک بخش گفت که فقط تخت ۳۴ خالی است و جایی برای بیمار جدید نخواهیم داشت به اجبار این کودک کمتر از دو سال راهی بخش کرونا شد.

چند ساعت از این قضیه که گذشت، کودکی نالان در آغوش مادر به همراه پدرش وارد بخش بستری اورژانس شدند، کودک ناله‌های زیادی سرمی‌داد و گاهی هم سرفه‌هایی نسبتا شدید، پرستار پرسید علائم کودک چه بوده که دستور بستری داده‌اند، مادرش پاسخ داد که تب شدید، اسهال، استفراغ و گاهی هم سرفه دارد.

پرستار که داشت سوال می‌پرسید پزشک از راه رسید و پرسید شما یا پدرش علایم کرونا دارید که مادر سریع پاسخ داد خودم کرونا مثبت هستم، پزشک با لحنی ملایم گفت وقتی خودت مثبت هستی، مشخص است که کودکت هم کرونا دارد. سریع به بخش بستری بیمارستان مراجعه کن تا کودک را بستری کنند. مادر مضطرب و نگران گفت: بخش بستری تخت خالی ندارد، پرستار با عصبانیت به مادر گفت چرا بعد از دو روز تب تازه بچه را به بیمارستان آورده‌اید؟

خلاصه که والدین این بچه هم که کرونا مثبت بودند به همراه فرزند مبتلا چند ساعتی در بخش می‌چرخیدند تا در بخش اورژانس یا بخش بستری مختص کرونا برای فرزندشان تختی خالی شود، بسیاری از والدین پرده‌های کنار تخت فرزند خودشان را کشیدند تا مانع انتقال ویروس به بچه‌هایشان شود. تنها کاری که از دستشان برمی‌آمد.

پزشک که صحنه کشیدن پرده‌های کنار تخت را دید، خیلی جدی گفت نگران نباشید اغلب کودکان بدون علامت و هیچ مشکلی این ویروس را رد می‌کنند ولی بهتر است که شما هم رعایت کنید تا به شدیدترین شکل ممکن از ن ظر این ویروس نرسند.

گذراندن یک روز در یک مرکز درمانی کودکان و دیدن علایم این بیماری در کودکان برای من که مادر و خبرنگار بودم، بسیار ناخوشایند بود. البته وقتی متوجه شدم که مرگ کودکان بر اثر کرونا یک در هر ۵۰۰ هزار نفر است، نمی‌توان گفت خوشحال شدم اما از این قضیه راضی بودم که فقط در صورتی مرگ سراغ کودکان می‌آید که شرایط حاد یا خاص باشد.

نتایج یک مطالعه جدید که در انگلیس انجام شده است، نشان می‌دهد خطر مرگ کودکان بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ در مقایسه با بزرگسالان بسیار کم و به اندازه یک در ۵۰۰ هزار نفر است. محققان سه دانشگاه در انگلیس در این مطالعه متوجه شدند که تنها ۲۵ کودک زیر ۱۸ سال در این کشور جان خود را بر اثر ابتلا به کووید از دست داده که معادل دو نفر در هر یک میلیون نفر است.

بر اساس نتایج این مطالعه بیش از ۷۵ درصد کودکانی که بر اثر ابتلا به کرونا در این کشور فوت شدند، دارای بیماری مزمن بودند؛ در حالی که دو سوم بیش از یک بیماری زمینه ای داشتند و ۶۰ درصد آنها دارای شرایط محدود کننده زندگی بودند.

البته کودکان و نوجوانان مبتلا به بیماری های زمینه ای مانند بیماری های قلبی و سرطان و ناتوانی شدید که می تواند شامل فلج مغزی و اوتیسم باشد، بیشتر در معرض خطر ابتلا به موارد شدید بیماری کرونا قرار دارند.

0 تا کنون ثبت شده است